top of page

Behandelingen

Schoudermassage

Sport massage

.

Een sportmassage kan gezien worden als een onderhoudsbeurt voor je spieren. Verkrampte spieren worden weer soepel en je bloedsomloop verbeterd waardoor je sneller afvalstoffen afvoert. Hiermee bevorder je het herstel van je spieren, je lichaam en voorkom je blessures door overbelasting van verkrampte spieren.  Laat je niet op het verkeerde been brengen door de naam, een sportmassage is ook voor niet sporters. 

Een sportmassage is een vrij stevige massage waarbij je dieperliggende spierlagen aanpakt. Hiermee kan je bijvoorbeeld bindweefsel en knopen losmaken. Dit kan soms als niet prettig ervaren worden. Als je een moment door deze zure appel heen kan bijten voelt het daarna een stuk beter en kan je blessures hiermee helpen te genezen en voorkomen. 

Ik zal voor de massage behandeling nagaan wat jij nodig hebt en ook tijdens de massage je goed blijven aanvoelen wanneer het teveel wordt. 

Wil je jouw behandelingen actief, pro-actief of preventief inzetten? Geen probleem, wij kijken samen naar geschikte massage behandelingen en welke jij nodig hebt op dat moment of in de toekomst als we de behandelingen doorplannen.  

massage

Bindweefsel massage

.

Bindweefselmassage wordt uitgevoerd in de dieper gelegen huiddelen. Het stimuleert de doorbloeding, reduceert blokkades en verstevigt de huid.

Door het masseren van dieper gelegen huiddelen wordt de bloedsomloop gestimuleerd, komt er meer zuurstof zuur in het bloed waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en je huid verstevigt. Verminder hierdoor cellulitis, verbeter de huidconditie, val sneller af in combinatie met sporten en voeding en krijg een strakkere huid. 

De bindweefselmassage kan zowel op het lichaam als gezicht worden gegeven.

Een detox voor je huid! 

massage
Steenbehandeling

Hot Stone | Cold stone massage

Ben jij toe aan een ontstressende en ontspannen massage voor lichaam en geest? De Hot Stone massage is al duizenden jaren oud en laat jouw lichaam en geest ontspannen.

Na een lichte massage met heerlijke oliën worden de stenen langzaam op je lichaam geplaatst en neemt je huid en spieren de warmte op die tot diep in je lichaam kan doordringen. Nadat je gewend met aan de warmte en volledig kan ontspannen zal ik een massage geven , samen met de stenen. De stenen zullen op bepaalde plekken op je lichaam rusten om de warmte goed te laten doordringen. Je lichaam zal alle stress loslaten en volledig kunnen ontspannen met een aangename warmte.

Na een hot stone massage voel je je weer opgeladen en zit je lichaam vol nieuwe energie. Daarnaast helpt deze massage bij het verlichten van verschillende pijnen en kwaaltjes.

 

Af en toe zal er gebruik gemaakt worden van Cold Stone stenen. Dit is per massage, wensen en behoefte verschillend. Wil je een Cold Stone massage? Dat is geen probleem en geef dit bij je massage wensen / behoeftes aan.  

massage

Bamboe massage

.

Bamboe massage is gebaseerd op eeuwenoude Chinese opvattingen over de vijf elementen van het leven. Deze massage komt dan ook uit China en door het gebruik van bamboestokken tijdens een massage kan er dieper op het lichaam ingewerkt worden en zorgt deze voor een diepe ontspanning. De zenuwuiteinden in oppervlakkige spieren en de huid worden hierdoor optimaal geprikkeld.

Door middel van de bamboestokken en warme olie kan het lichaam in een diepe ontspanning worden gebracht en tevens worden de afvoer van afvalstoffen verbetert en de bloedsomloop gestimuleerd. Door de diepe inwerking van de bamboestokken en massageolie worden de spieren optimaal gekalmeerd. En het is een effectieve manier om spanningsknopen te verhelpen. Deze ontstaan door stress uit de dagelijkse activiteiten vaak in de nek en schouders en kunnen klachten, zoals stijfheid, hoofdpijn en rugpijn. Maar ook door grote inspanning van spieren kunnen er spanningsknopen ontstaan. 

 

Tijdens de massage wordt er gebruik gemaakt van verschillende grote bamboe stokken die op dat moment nodig zijn om jouw lichaam te kunnen geven wat het nodig heeft.   

Bamboestokmassage
lomi_lomi_massage_shutterstock_1523231390_1920.jpg

Lomi Lomi massage

Lomi Lomi massage komt van oorsprong uit Hawaii, waar deze massage al eeuwen wordt uitgevoerd. Tijdens de Lomi Lomi  massage worden lange strijkingen en traditionele methodes afwisselend gebruikt om de balans en harmonie in het lichaam te herstellen.

Deze massage komt niet in de buurt van een traditionele of klassieke massage. Het begin van de massage is zacht en op een langzame kalme manier zal ik jouw lichaam kneden en masseren. Dit doormiddel van lange strijkingen en afwisselende intensiteit. Ik zal je masseren met handen maar ook met onderarmen.

Op mentaal gebied kan een Lomi Lomi massage je helpen wanneer je last hebt van stress of een trauma. Fysiek helpt Lomi Lomi bij het verlichten van spierpijn, stimuleren van de bloedsomloop en verbeteren van de afvoer van gifstoffen.

massage

Zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage is een zachte en ontspannende massage die speciaal gericht is op jouw zwangere lichaam. De massage is minder stevig en bepaalde drukpunten worden vermeden. Hierdoor wordt stimulatie van de bloedsomloop en hormoonsysteem voorkomen. De massage staat in teken van ontspanning zodat je ontspannen door je je zwangerschap mag gaan.
 
Tijdens de massage lig je in een comfortabele zijligging en op je rug. Ik geef je lichaam de aandacht die het vraagt en geef je spieren ontspanning die harder moeten werken en onder druk komen te staan. Als je op je rug kan liggenlig je op een speciaal water matras met warm water. Zo kan je comfortabel op je rug liggen en geef ik je nek en schouders nog wat extra aandacht. Heb je specifieke wensen? Deze mag je uiteraard doorgeven en pas ik graag de massage op jouw situatie aan.

Een ontspannende massage die je spieren ontspant maar ook je mind zodat je er weer helemaal tegenaan kan gaan.

zwangerschapsmassage.jpg
guasha.jpg

Guasha massage

Guasha massage komt van oorsprong uit China en is al meer dan 2000 jaar oud. Letterlijk betekend Guasha ‘een ziekte uit het lichaam schrapen’. Het is een diepe schraap-techniek-massage die de energie in het lichaam op gang brengt. Guashamassage brengt afvalstoffen naar de oppervlakte, daardoor kunnen er via haarvaatjes rode bloedlichaampjes meekomen wat rode vlekken kan veroorzaken. Hoe meer afvalstoffen er afgevoerd worden, hoe donkerder deze vlekken kunnen worden. Geen paniek, deze vlekken trekken binnen drie tot zeven dagen weer weg.  
De massage wordt met een speciale schraap steen en olie uitgevoerd.

Na deze massage is het belangrijk om de eerste twee uur geen douche of bad te nemen, sauna of zonnebank te bezoeken en veel water te drinken.

bottom of page